Geschiedenis

De bakkersgeschiedenis van de Clout-familie gaat terug tot 1921, toen de opa van de huidige bakkers aan de Peyerstraat een bakkerijtje begon.

In 1927 werd aan de Rijksweg de eerste steen  gelegd voor de huidige bakkerij, waar nog steeds al de verse bakkersproducten worden gemaakt.

Vader Bakker Clout; "Ik kan me nog heel goed de tijd herinneren dat met paard en kar het brood bij de mensen thuis werd bezorgd.

De route verliep destijds via Pey en Echt door Koningsbosch, de Deelgaard en Putbroek. Je kunt je voorstellen dat het s'winters behoorlijk koud kon zijn." 

Na de oorlog in 1945 stierf de grondlegger van de "Clout-bakkerijen", en moest de toen 14 jarige bakker Clout-junior volledig mee werken om de bakkerszaak draaiende te houden.

De voortzetting herbergde sindsdien een uitgebreide reeks aanpassingen, veranderingen, uitbreidingen en moderniseringen.

In '59 werd de zaak officieel overgenomen van moeder Clout.

In '63 werd er overgegaan van het stoken op kolen naar olie. 

In '73 vond er een ingrijpende verbouwing plaats, waarbij de bakkerij aan de Rijksweg vijf keer zo groot werd en een nieuwe installatie op gas in gebruik werd genomen.

Het nieuwe magazijn, waar de bakkersproducten werden opgeslagen, kreeg de zelfde omvang als de bakkerij.

In 1988 werd de winkel aan de Ligusterstraat 9 geopend. 

In 1992 vervolgens een filiaal aan de Bovenstestraat 28.

Daarna werd het bedrijf aan de Rijksweg tenslotte opnieuw verbouwd.  Het pand viel daarbij een algehele opknapbeurt en een splinternieuwe inpakruimte ten deel. 

Met de opening van de vestiging in Vlodrop in 1995 lijkt er eindelijk een iets rustigere periode aan te zijn gebroken.

Een aantal jaren later werd er in Melick  begonnen met de winkel op dinsdag 21 augustus 2001 en heropend 28 november 2006.

In mei 2008 zijn we de grens over gegaan en hebben we ook in Belgie, Maaseik een filiaal inclusief lunch-room om een heerlijk bakje koffie te doen met iets lekkers uit ons assortiment erbij.

 

Mede door de grote ervaring, én natuurlijk de inzet van het personeel dat bij Echte Bakker Clout werkt, groeide het bedrijf uit, tot wat het nu is:

Een bloeiend familie bedrijf dat inmiddels al geruime tijd geleden is overgegaan van vader en moeder, op zoons Guido en Arno nu aan het hoofd.

Beide zoons oefenen het bakkersberoep sinds 1984 toen ze de bakkersvakschool in Wageningen met succes voltooiden, vol overtuiging uit.

Men mag gerust stellen, dat het bedrijf hiermee in de toekomst haar traditionele imago probleemloos zal kunnen voortzetten.

Daar kunnen ook de klanten van Echte Bakker Clout van op aan!